" ÜDVÖZÖLJÜK A FALUBAN, AMELY EGY VÁROSBAN VAN "       EZ A SZENTSIMONÉRT EGYESÜLET HONLAPJA
3625 Ózd Barátság utca 6 simoniegy@gmail.com 30-4415571
MENÜ

A Szentsimonért Egyesület tagsága 1975-ben verbuválódott, 1976-ban Ifjúsági Klubként kibővült , majd néhány évnyi ( nősülési láz miatt beálló) szünet után 1994-ben újra összeverődött. 2009-ben az Alapítvány Szentsimon Fejlesztésére közhasznú szervezet anyagi segítségével önkéntes munkával helyreállították az egykori iskola ebédlőjét klubhelyiség céljára.

Hivatalosan bejegyzett közhasznú szervezet 2011 év elejétől. Ezt megelőzően KLUB76 néven működött  Fehér István, Horváth János,  Bíró Béla, Kovács Béla, ifj. Füle József, Bellér Lajos, Bellér György és feleségeik részvételével. 2011-től a tagság kiegészült Kisgergely Imrével, Hevér Zoltánnal és feleségeikkel, továbbá Kovács Lászlónéval, Varga Jánosnéval, Németh Gábornéval. 2017-től Törő Ferencné , 2018-ben Kisbellér Klára csatlakozott a tagsághoz.

Közhasznú minősítésését  2014-ben megerősítette. Az Ózd városi Önkormányzat évente rendszeresen támogatja.

Elnök: az alakuláskor ifj Füle József; alelnök: Horváth János; gazdasági vezető  Kovács Lászlóné; Ellenőrző Bizottság elnöke  Kovács Béla, tagjai: Bellér Lajosné és Hevérné Holló Veronika; Fegyelmi Bizottság elnöke: Fehér István; tagjai: Kisgergely Imre és Varga Jánosné

2013 tól Horváth János helyett Hevér Zoltán lett az alelnök. Horváth János, Bíró Béla és feleségeik tagsága megszűnt.

2016 elejétől elnök Kovács Béla, az ellenőrző bizottság elnöke Füle Zoltán.

2016-ban NEA pályázatot nyert, a 40 éves munkájának elismeréséül.

2019.február 23.-án az elnökség mandátumának lejárata miatt a közgyűlés Kovács Bélát elnöknek, Kisbellér Klárát alelnöknek, Kovács Lászlónét gazdaságvezetőnek 3 évre megválasztotta. A többi vezetőségi tag megbízását meghosszabbították 3 évvel.

Asztali nézet